!!! В заглавната част на всяко от падащите менюта може да намерите информация за съдържанието на съответната секция !!! Русе 7000,  ул. “Александровска”№57,   ТЕЛЕФОНЕН УКАЗАТЕЛ  факс 082 / 825 453, e-mail:   [email protected]  Пресслужба:   [email protected]
  • Русе - градският площад

  • Русе - съдебната палата

  • Русе - паметникът на свободата

  • Русе - малката Виена

  • Русе - градът на символите

Окръжен съд - Русе

Храмът на правосъдието

 

О К Р Ъ Ж Е Н   С Ъ Д – Р У С Е

 

Окръжният съд в Русе отказа да измени ареста на обвиняем за убийство

 

Половин година след първоначалния арест, Окръжен съд – Русе остави без уважение молбата на П. П. за изменение на наложената му мярка за неотклонение от задържане под стража в по-лека. Срещу 42-годишния мъж се води досъдебно производство за предумишлено убийство на И. А. в гр. Вятово, извършено в условията на опасен рецидив. За това престъпление в Наказателния кодекс е предвидено наказание лишаване от свобода от петнадесет до двадесет години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Окръжният съд, като взе предвид доказателствата по делото, прецени, че към настоящия момент не са налице нови обстоятелства, които да налагат изменение на първоначално взетата мярка за неотклонение. Авторството на деянието поначало не е оспорено. Предвид тежестта на престъплението и личността на дееца (осъждан 7 пъти, единия от които за убийство), съдебният състав счете, че остава реална опасността обвиняемият да се укрие и извърши друго престъпление.

Определението на Окръжен съд – Русе може да бъде обжалвано или протестирано в тридневен срок.

 

Връзки с обществеността,                                                      15 януари 2020 г.

082/881-332, 0878 405 223

e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.