!!! В заглавната част на всяко от падащите менюта може да намерите информация за съдържанието на съответната секция !!! Русе 7000,  ул. “Александровска”№57,   ТЕЛЕФОНЕН УКАЗАТЕЛ  факс 082 / 825 453, e-mail:   [email protected]  Пресслужба:   [email protected]
  • Русе - градският площад

  • Русе - съдебната палата

  • Русе - паметникът на свободата

  • Русе - малката Виена

  • Русе - градът на символите

Окръжен съд - Русе

Храмът на правосъдието

 

О К Р Ъ Ж Е Н   С Ъ Д – Р У С Е

 

Задържане под стража за трима обвиняеми наркоразпространители

 

Три дела разгледа днес Окръжен съд – Русе по три отделни искания на Окръжна прокуратура – Русе за вземане на мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на 36-годишния С. Г., 33-годишния Г. Г. и 23-годишния Р. А., и тримата с повдигнати обвинения за разпространение на наркотици. Всички лица вече са осъждани за различни престъпления, като настоящите обвинения по отношение на първите двама са в условията на опасен рецидив и продължавано престъпление за периода м.юли 2019 г. – 07.01.2020 г.

Окръжен съд – Русе, след като съобрази всички събрани до настоящия момент доказателства по всяко едно от делата, счете, че може да се направи обосновано предположение, че обвиняемите са извършили вменените им деяния, както и, че е налице реална опасност лицата да се укрият и извършат други престъпления. Според съда единствената възможна мярка за неотклонение по отношение на всеки един от обвиняемите, която би била съответстваща и обслужваща спецификата и целите на мерките за неотклонение, е задържане под стража.

Определенията на Окръжен съд – Русе могат да бъдат обжалвани или протестирани в тридневен срок.

 

Връзки с обществеността,                                                    10 януари 2020 г.

082/881-332, +359 878 405 223

e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.