!!! В заглавната част на всяко от падащите менюта може да намерите информация за съдържанието на съответната секция !!! Русе 7000,  ул. “Александровска”№57,   ТЕЛЕФОНЕН УКАЗАТЕЛ  факс 082 / 825 453, e-mail:   [email protected]  Пресслужба:   [email protected]
  • Русе - градският площад

  • Русе - съдебната палата

  • Русе - паметникът на свободата

  • Русе - малката Виена

  • Русе - градът на символите

Окръжен съд - Русе

Храмът на правосъдието

 

О К Р Ъ Ж Е Н   С Ъ Д – Р У С Е

 

Обвиняемият за произшествието на ул. Шипка остава в ареста

 

Окръжен съд – Русе взе мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на 43-годишния Д. Т., привлечен като обвиняем за непредпазливо причиняване на пътнотранспортно произшествие в резултат на нарушаване на правилата за движение по пътищата с настъпили  смърт на едно лице и средни телесни повреди на две други лица. За това престъпление в Наказателния кодекс са предвидени наказания лишаване от свобода от пет до петнадесет години и глоба.

Съдът счете, че в хода на досъдебното производство са събрани достатъчно доказателства, които дават основание да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е извършил вмененото му деяние, а именно че на 19.12.2019 г., в гр. Русе след роднинска среща, където изпил голямо количество спиртни напитки, предприел пътуване с автомобил, собственост на трето лице, возейки свидетелката Т. Н., майка й М. Н. /съпруга на обвиняемия/ и детето им Д. Б., при управление на лекия автомобил марка „БМВ 316“ по ул. „Шипка“ в посока ж.к. „Чародейка“, без свидетелство за правоуправление, със съдържание на алкохол в кръвта 2,44 промили, изгубил управлението на автомобила, което довело до сблъсък в крайпътен стълб и в резултат настъпила смъртта на детето, а на другите две пътуващи жени били причинени многобройни счупвания на кости.

Съдът прие, че съществува реална опасност Д. Т. да извърши друго престъпление и да се укрие предвид предходните му осъждания, сочещи на висока обществена опасност на личността на обвиняемия. В мотивите на съдебния акт са отбелязани и превишаването на повече от два пъти съставомерния праг на съдържание на алкохол в кръвта, липсата на каквито и да било специфични наложителни причини за така предприетото пътуване и многото нарушения на правилата за движение, които в своята съвкупност сочат като съответстваща исканата от прокурора мярка за неотклонение задържане под стража.

Определението на Окръжен съд – Русе може да бъде обжалвано или протестирано в тридневен срок.

 

Връзки с обществеността,                                                  23 декември 2019 г.

082/881-332, 0878 405 223

e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.