!!! В заглавната част на всяко от падащите менюта може да намерите информация за съдържанието на съответната секция !!! Русе 7000,  ул. “Александровска”№57,   ТЕЛЕФОНЕН УКАЗАТЕЛ  факс 082 / 825 453, e-mail:   [email protected]  Пресслужба:   [email protected]
  • Русе - градският площад

  • Русе - съдебната палата

  • Русе - паметникът на свободата

  • Русе - малката Виена

  • Русе - градът на символите

Окръжен съд - Русе

Храмът на правосъдието

 

О К Р Ъ Ж Е Н   С Ъ Д – Р У С Е

 

Пет месеца в затвора вместо пробация

 

Окръжен съд – Русе отмени наложеното от Районен съд – Русе наказание пробация на 33-годишния многократно осъждан А. Р. и му наложи лишаване от свобода за срок от пет месеца при първоначален общ режим.

Случаят е от 08.07.2018 г., когато подсъдимият прибрал в раницата си различни стоки от магазин „Пацони“ на обща стойност 240,90 лв., минавайки през касите, без да ги заплати.

Първоинстанционният съд е приел, че по делото са налице многобройни смекчаващи отговорността обстоятелства - самопризнание, проява на критично отношение, полагане на труд, провеждане на лечение за наркотична зависимост, поради което му е наложил наказание пробация. Прокурорът протестирал това наказание като занижено и явно несправедливо.

След анализ на всички доказателства по делото, въззивният съд прие доводите на прокуратурата за основателни, отчитайки 14-те предходни осъждания за различния престъпления. Според окръжните магистрати налаганите наказания, включително и престоя в затвора, не са мотивирали подсъдимия към спазването на законите, а районният съд е следвало да отчете освен това и големия брой отнети вещи и проявената комбинативност и упоритост. „Що се отнася до лечението на наркотична зависимост, ноторно известно е, че такова е възможно и обективно се прилага и в затвора.“ – се посочва в заключителните мотиви на въззивните съдии.

Решението на Окръжен съд – Русе е окончателно и не подлежи на обжалване или протест.

 

Връзки с обществеността,                                                   12 декември 2019 г.

082/881-332, +359 878 405 223

e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.