!!! В заглавната част на всяко от падащите менюта може да намерите информация за съдържанието на съответната секция !!! Русе 7000,  ул. “Александровска”№57,   ТЕЛЕФОНЕН УКАЗАТЕЛ  факс 082 / 825 453, e-mail:   [email protected]  Пресслужба:   [email protected]
  • Русе - градският площад

  • Русе - съдебната палата

  • Русе - паметникът на свободата

  • Русе - малката Виена

  • Русе - градът на символите

Окръжен съд - Русе

Храмът на правосъдието

 

О К Р Ъ Ж Е Н   С Ъ Д – Р У С Е

 

Окръжен съд – Русе призна глоба, наложена от германски съд

 

Състав на Окръжен съд – Русе призна решение, с което в Германия е била наложена глоба на жена от с. Сеслав заради извършена от нея кражба. 42-годишната А. И. е била наказана за това, че на 07.08.2018 год. в съзнателно и умишлено взаимодействие с Л. М. е откраднала в търговско помещение на фирма dm Drogerie Markt в търговски център „Маршалцентър“ в гр. Лудвихсбург, козметични артикули на обща стойност 53.65 евро, за да задържи за себе си стоката без да я заплати, представляващо престъпление кражба, съгласно германския Наказателен кодекс. Районен съд Лудвихсбург е постановил А. И. да плати общо 223.50 евро, от които 150 евро - наложена глоба и 73.50 евро -  разноски по делото.

Производството в Окръжен съд – Русе е образувано след изпратено от Германия удостоверение за прилагането на принципа на взаимно признаване на финансовите санкции, наложени в държави-членки на Европейския съюз. Съдебният състав прецени, че не са налице основания за отказ и разпореди българската гражданка да плати левовата равностойност на наложената й глоба.

Решението подлежи на обжалване в 7-дневен срок пред Апелативен съд - гр. Велико Търново.

 

Връзки с обществеността,                                                    14 ноември 2019 г.

082/881-332, +359 878 405 223

e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.