!!! В заглавната част на всяко от падащите менюта може да намерите информация за съдържанието на съответната секция !!! Русе 7000,  ул. “Александровска”№57,   ТЕЛЕФОНЕН УКАЗАТЕЛ  факс 082 / 825 453, e-mail:   [email protected]  Пресслужба:   [email protected]
  • Русе - градският площад

  • Русе - съдебната палата

  • Русе - паметникът на свободата

  • Русе - малката Виена

  • Русе - градът на символите

Окръжен съд - Русе

Храмът на правосъдието

 

О К Р Ъ Ж Е Н   С Ъ Д – Р У С Е

 

Обвиняемият за кражба на икони остава за постоянно в ареста

 

Състав на Окръжен съд – Русе потвърди като законосъобразна определената от Районен съд – Бяла мярка за неотклонение задържане под стража спрямо 49-годишния многократно осъждан П. П. Мъжът е привлечен като обвиняем за това, че за периода 01.11.2019 г. – 03.11.2019 г., в село Пепелина, област Русе, в условията на продължавано престъпление – на два пъти, чрез повреждане на прегради здраво направени за защита на имот, чрез използване на МПС и техническо средство, отнел 20 бр. икони и сумата от 125 лева от владението на Русенска митрополия.

Въззивната инстанция сподели основанията на Районен съд – Бяла, че са налице кумулативно изискуемите законови предпоставки за определяне на първоначалния арест. Те се основават на анализа на събраните материали и доказателства по делото, които водят съда до обосновано предположение, че П. П. е автор на деянието. Според съда опасността да се укрие и извърши друго престъпление се извежда освен от предходните му осъждания и липсата на трудов договор, а така също и от справката за образувани досъдебни производства, от която става ясно, че срещу него се водят няколко преписки за извършени и други кражби на икони, данни за които могат да се изведат пряко и от обясненията на обвиняемия.    

Определението на Окръжен съд – Русе, с което се потвърждава взетата по отношение на П. П. мярка за неотклонение задържане под стража е окончателно.

 

Връзки с обществеността,                                                     13 ноември 2019 г.

082/881-332, +359 878 405 223

e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.