!!! В заглавната част на всяко от падащите менюта може да намерите информация за съдържанието на съответната секция !!! Русе 7000,  ул. “Александровска”№57,   ТЕЛЕФОНЕН УКАЗАТЕЛ  факс 082 / 825 453, e-mail:   [email protected]  Пресслужба:   [email protected]
  • Русе - градският площад

  • Русе - съдебната палата

  • Русе - паметникът на свободата

  • Русе - малката Виена

  • Русе - градът на символите

Окръжен съд - Русе

Храмът на правосъдието

 

О К Р Ъ Ж Е Н   С Ъ Д – Р У С Е

 

Окръжен съд - Русе отказа да измени мярката за неотклонение на обвиняем за разпространение на наркотици

 

Окръжен съд – Русе остави без уважение молбата на Р. Б. за изменение на наложената му мярка за неотклонение от задържане под стража в домашен арест. Срещу 52-годишния мъж се води досъдебно производство за придобиване и държане с цел разпространение без надлежно разрешение на високорисково наркотичнодействащо вещество – 127,63 гр. амфетамин на обща стойност 3828,90 лв.

Окръжният съд счете, че както при първоначалното вземане на мярката за неотклонение на 13.09.2019 г., така и към настоящия момент са налице всички предпоставки по чл.63 от НПК - обосновано предположение, че обвиняемият е извършил вмененото му престъпление и реална опасност той да се укрие или извърши друго престъпление.

Предвид твърденията на защитника за влошено здравословно състояние на подзащитния му е била назначена съдебно-медицинска експертиза, която изрично констатира както възможността Р. Б. да пребивава в местата за задържане под стража при спазване на  необходимите, подробно описани санитаро-хигиенни и медицински изисквания, така и липсата на необходимост от спешно стационарно лечение към момента.

 Окръжният съд, като взе предвид всички събрани доказателства по делото, прецени, че комплексната преценка на всичко установено води до извода за необходимост и съответствие със законовите изисквания единствено на процесната най-тежка мярка за неотклонение задържане под стража.

Определението може да бъде обжалвано или протестирано в тридневен срок.

 

Връзки с обществеността,                                                   16 октомври 2019 г.

082/881-332, +359 878 405 223

e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.