!!! В заглавната част на всяко от падащите менюта може да намерите информация за съдържанието на съответната секция !!! Русе 7000,  ул. “Александровска”№57,   ТЕЛЕФОНЕН УКАЗАТЕЛ  факс 082 / 825 453, e-mail:   [email protected]  Пресслужба:   [email protected]
  • Русе - градският площад

  • Русе - съдебната палата

  • Русе - паметникът на свободата

  • Русе - малката Виена

  • Русе - градът на символите

Окръжен съд - Русе

Храмът на правосъдието

 

О К Р Ъ Ж Е Н   С Ъ Д – Р У С Е

 

Обвиняем за кражби задържан година след извършване на престъпленията

 

Прокуратурата е повдигнала обвинение срещу П. Ш. за това, че през периода от 29.06.2018г. до 30.07.2018г., в условията на повторност в немаловажни случаи и в условията на продължавано престъпление - на четири пъти, след предварителен сговор със С. А., откраднал вещи на обща стойност 150.27лв. от два магазина. След отправено искане за задържане под стража на обвиняемия, Районен съд – Русе на 02.08.2019 е взел мярка за неотклонение домашен арест с мотива, че лицето е известно на органите на досъдебното производство, но оттогава до момента няма данни да е извършил престъпление.

Окръжен съд – Русе възприе доводите, изложени в протеста на прокуратурата срещу определението на първоинстанционния съд и взе мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на 39-годишния П. Ш. Според тричленния съдебен състав е налице реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши престъпление, която опасност се обосновава от данните за множество предходни осъждания, съпоставено с липсата на трудови доходи на лицето.

Определението е окончателно.

 

Връзки с обществеността,                                                        08 август 2019 г.

082/881-332, +359 878 405 223

e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.