!!! В заглавната част на всяко от падащите менюта може да намерите информация за съдържанието на съответната секция !!! Русе 7000,  ул. “Александровска”№57,   ТЕЛЕФОНЕН УКАЗАТЕЛ  факс 082 / 825 453, e-mail:   [email protected]  Пресслужба:   [email protected]
  • Русе - градският площад

  • Русе - съдебната палата

  • Русе - паметникът на свободата

  • Русе - малката Виена

  • Русе - градът на символите

Окръжен съд - Русе

Храмът на правосъдието

 

О К Р Ъ Ж Е Н   С Ъ Д – Р У С Е

 

Осъден за убийство отново в ареста

 

Окръжен съд – Русе взе мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на 42-годишния П. П., привлечен като обвиняем за предумишлено убийство, извършено на 20.09.2018 г. в гр. Ветово в условията на опасен рецидив. За това престъпление в Наказателния кодекс е предвидено наказание лишаване от свобода от петнадесет до двадесет години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Съдът счете, че в хода на досъдебното производство са събрани множество доказателства, които дават основание да се направи обосновано предположение относно авторството и съставомерността на деянието, за което П. П. е обвинен.

От приложеното свидетелство за съдимост става ясно, че към момента обвиняемият е осъждан седем пъти, като една от присъдите е за убийство, извършено през 1997 година, а последната датира от 2009 год. и обосновава квалификацията опасен рецидив.

Съдът не уважи молбата на П. П. да бъде оставен под домашен арест, като прие, че съществува реална опасност той да извърши друго престъпление, свързано с настоящото, а също така и да се укрие. Това следва от високата степен на обществена опасност на деянието и тази на обвиняемия.

Определението на Окръжен съд – Русе, с което е взета по отношение на П. П. мярка за неотклонение задържане под стража подлежи на незабавно изпълнение и може да бъде обжалвано или протестирано в тридневен срок.

 

Връзки с обществеността,                                                           25 юли 2019 г.

082/881-332, +359 878 405 223

e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.