!!! В заглавната част на всяко от падащите менюта може да намерите информация за съдържанието на съответната секция !!! Русе 7000,  ул. “Александровска”№57,   ТЕЛЕФОНЕН УКАЗАТЕЛ  факс 082 / 825 453, e-mail:   [email protected]  Пресслужба:   [email protected]
  • Русе - градският площад

  • Русе - съдебната палата

  • Русе - паметникът на свободата

  • Русе - малката Виена

  • Русе - градът на символите

Окръжен съд - Русе

Храмът на правосъдието

 

О К Р Ъ Ж Е Н   С Ъ Д – Р У С Е

 

Многократно осъждан остава в ареста да чака поредната присъда

 

Състав на Окръжен съд – Русе потвърди като законосъобразна определената от Районен съд – Русе мярка за неотклонение задържане под стража спрямо 31-годишния Н. М. Мъжът е привлечен като обвиняем за това, че в периода 21-22.03.2019 г. в условията на опасен рецидив откраднал множество чужди вещи.

Въззивната инстанция сподели основанията на Районен съд – Русе, че са налице кумулативно изискуемите законови предпоставки за определяне на първоначалния арест. Те се основават на анализа на събраните материали и доказателства по делото, които водят съда до обосновано предположение, че Н. М. е автор на деянието. С тези мотиви съдът не уважи доводите на обвиняемия, с които молеше за изменение на мярката за неотклонение, твърдейки, че не е извършил престъплението, в което е обвинен, а и нямало опасност да се укрие, тъй като имал постоянен адрес и работел без трудов договор. И този съдебен състав прецени, че е налице реална опасност обвиняемият да извърши престъпление, като бяха отчетени множеството му предходни осъждания и вероятността да се укрие от органите на реда.    

Определението на Окръжен съд – Русе, с което се потвърждава взетата по отношение на Н. М. мярка за неотклонение задържане под стража е окончателно.

 

Връзки с обществеността,                                                           24 юли 2019 г.

082/881-332, +359 878 405 223

e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.