!!! В заглавната част на всяко от падащите менюта може да намерите информация за съдържанието на съответната секция !!! Русе 7000,  ул. “Александровска”№57,   ТЕЛЕФОНЕН УКАЗАТЕЛ  факс 082 / 825 453, e-mail:   [email protected]  Пресслужба:   [email protected]
  • Русе - градският площад

  • Русе - съдебната палата

  • Русе - паметникът на свободата

  • Русе - малката Виена

  • Русе - градът на символите

Окръжен съд - Русе

Храмът на правосъдието

 

О К Р Ъ Ж Е Н   С Ъ Д – Р У С Е

 

Окръжният съд в Русе отказа да измени мярката за неотклонение на обвиняем за разпространение на наркотици

 

Окръжен съд – Русе остави без уважение молбата на В. Б. за изменение на наложената му мярка за неотклонение от задържане под стража в по-лека. Срещу 46-годишния мъж се води досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 354а ал.2 изр. 2 пр.4, вр. с ал.1 пр. 4 и пр.5, вр. с чл. 20 ал.2 от НК, за това, че на 28.05.2019 год. в гр. София по пътя гр. София - гр. Русе и в гр. Русе, в съучастие като съизвършител с Н. А., без надлежно разрешение е държал с цел разпространение високо рисково наркотично вещество, което престъпление е било извършено в условията на опасен рецидив.

Окръжният съд, като взе предвид данните по делото, прецени, че към настоящия момент не са налице нови обстоятелства, които да налагат изменение на първоначално взетата мярка за неотклонение. Същата се явява единствената адекватна такава с оглед конкретната тежест на повдигнатото обвинение и личността на привлеченото към наказателна отговорност лице. В определението си съдът отбелязва, че събраните до момента доказателства в тяхната съвкупност и в съчетанието им имат достатъчна доказателствена стойност отново да се направи обоснованото предположение, че В. Б. е осъществил от обективна и субективна страна състава на визираното по-горе престъпление, а изменение на вече взетата мярка за неотклонение задържане под стража в по-лека би довело до затрудняване на разследването, намиращо се в напредналата си фаза.

Определението на Окръжен съд – Русе може да бъде обжалвано или протестирано в тридневен срок.

 

Връзки с обществеността,                                                         23 юли 2019 г.

082/881-332, +359 878 405 223

e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.