!!! В заглавната част на всяко от падащите менюта може да намерите информация за съдържанието на съответната секция !!! Русе 7000,  ул. “Александровска”№57,   ТЕЛЕФОНЕН УКАЗАТЕЛ  факс 082 / 825 453, e-mail:   courtruse@gmail.com  Пресслужба:   courtruse.press@gmail.com
  • Русе - градският площад

  • Русе - съдебната палата

  • Русе - паметникът на свободата

  • Русе - малката Виена

  • Русе - градът на символите

Окръжен съд - Русе

Храмът на правосъдието

 

О К Р Ъ Ж Е Н   С Ъ Д – Р У С Е

 

Окръжен съд – Русе призна глоба, наложена на български гражданин в чужбина

 

Състав на Окръжен съд – Русе призна решение, с което в Германия е била наложена глоба на мъж от гр. Ветово заради извършено от него нарушение на Закона за движение по пътищата. 40-годишният Д. Д. е бил санкциониран за това, че късно вечерта на 23.06.2018 г., като водач на лек автомобил, движейки се по път В 238, Графенщайнер Хьо, по посока Щайнберген е превишил максимално допустимата скорост извън населено място с 38 км/ч (допустима скорост 70 км/ч, установена след приспадане границата на толерантност 108 км/ч). Германските власти са постановили българският гражданин да плати общо 151.15 евро, от които 120 евро - наложена глоба и 31.15 евро -  разноски в рамките на производството.

Производството в Окръжен съд – Русе е образувано след изпратено от Германия удостоверение за прилагането на принципа на взаимно признаване на финансовите санкции, наложени в държави-членки на Европейския съюз. Съдебният състав прецени, че не са налице основания за отказ и разпореди българският гражданин да плати левовата равностойност на наложената му глоба.

Решението подлежи на обжалване в 7-дневен срок пред Апелативен съд - гр. Велико Търново. След влизането му в сила ще бъдат уведомени органите на НАП за изпълнение.

 

Връзки с обществеността,                                                    04 юли 2019 г.

082/881-332, +359 878 405 223

e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.