!!! В заглавната част на всяко от падащите менюта може да намерите информация за съдържанието на съответната секция !!! Русе 7000,  ул. “Александровска”№57,   ТЕЛЕФОНЕН УКАЗАТЕЛ  факс 082 / 825 453, e-mail:   courtruse@gmail.com  Пресслужба:   courtruse.press@gmail.com
  • Русе - градският площад

  • Русе - съдебната палата

  • Русе - паметникът на свободата

  • Русе - малката Виена

  • Русе - градът на символите

Окръжен съд - Русе

Храмът на правосъдието

 

О К Р Ъ Ж Е Н   С Ъ Д – Р У С Е

 

 29-ГОДИШНА СЕ ПРИЗНА ЗА ВИНОВНА В РАЗПРОСТРАНЕНИЕ НА НАРКОТИЦИ

 

Окръжен съд – Русе одобри споразумение между зам.-окръжния прокурор и защитника на обвиняемата Г. Г., която се призна за виновна в това, че без надлежно разрешително придобила и държала с цел разпространение високорискови наркотични вещества.

В периода от 17.09.2018 год. до 31.01.2019 год. в гр. Русе, сама и в съучастие с В. Н. - като извършител, в условията на продължавано престъпление – на четири пъти, в 29-годишната дама били открити  метамфетамин, метилендиоксиметамфетамин и марихуана на обща стойност почти 2000 лв.

Предвиденото наказание за това престъпление в НК е лишаване от свобода от 2 до 8 години и глоба от 5000 до 20000 лв.

Г. Г. е неосъждана, със средно образование, работи като продавач.

Съдът намери, че постигнатото споразумение не противоречи на закона и морала и следва да бъде одобрено, а наказателното производство – прекратено. За извършеното престъпление Г. Г. прие да й бъде наложено наказание лишаване от свобода за срок от две години, чието изпълнение да бъде отложено за изпитателен срок от четири години и глоба в размер на 5000 лв. Със същото определение са отнети в полза на държавата описаните наркотични вещества, иззети от обвиняемата, както и 4 мобилни телефона със СИМ-картите в тях, гриндери, електронна везна и сумата от 2200 лв., придобита от престъпната деятелност.

Одобреното от съда споразумение има последиците на влязла в сила присъда и не подлежи на обжалване или протест.

 

Връзки с обществеността,                                                           02 юли 2019 г.

082/881-332, +359 878 405 223

e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.