!!! В заглавната част на всяко от падащите менюта може да намерите информация за съдържанието на съответната секция !!! Русе 7000,  ул. “Александровска”№57,   ТЕЛЕФОНЕН УКАЗАТЕЛ  факс 082 / 825 453, e-mail:   courtruse@gmail.com  Пресслужба:   courtruse.press@gmail.com
  • Русе - градският площад

  • Русе - съдебната палата

  • Русе - паметникът на свободата

  • Русе - малката Виена

  • Русе - градът на символите

Окръжен съд - Русе

Храмът на правосъдието

 

О К Р Ъ Ж Е Н   С Ъ Д – Р У С Е

 

Окръжен съд – Русе задържа обвиняем за разпространение на наркотици

 

Окръжен съд – Русе взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на 25-годишния К. К., привлечен като обвиняем за извършено престъпление по чл.354а ал.1 пр.3, вр. с чл.26 ал.1 от НК – в условията на продължавано престъпление без надлежно разрешително разпространявал наркотични вещества.

Съдът счете, че макар и на сравнително ранен етап до момента в хода на досъдебното производство са събрани гласни, писмени, веществени доказателства и доказателствени средства, от които може да бъде изведено в достатъчна степен на достоверност обосновано предположение за авторството на деянието.

Съдът прие, че е налице реална опасност от извършване на престъпление от страна на К. К., ако не бъде задържан, която опасност се извежда от справката му за съдимост. Там са отразени четири осъждания, като последното е от 2014 г. и касае придобиване и държане на наркотични вещества. Освен това, деянието, за което му е повдигнато обвинение е с висока степен на обществена опасност и е тежко умишлено по смисъла на закона. За това престъпление в Наказателния кодекс са предвидени наказания лишаване от свобода от две до осем години и глоба от 5000 до 20000 лв.

Определението на Окръжен съд – Русе, с което е взета по отношение на К. К. мярка за неотклонение „Задържане под стража“ подлежи на незабавно изпълнение и може да бъде обжалвано или протестирано в тридневен срок.

 

Връзки с обществеността,                                                                                                 11 юни 2019 г.

082/881-332, +359 878 405 223

e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.