!!! В заглавната част на всяко от падащите менюта може да намерите информация за съдържанието на съответната секция !!! Русе 7000,  ул. “Александровска”№57,   ТЕЛЕФОНЕН УКАЗАТЕЛ  факс 082 / 825 453, e-mail:   [email protected]  Пресслужба:   [email protected]
  • Русе - градският площад

  • Русе - съдебната палата

  • Русе - паметникът на свободата

  • Русе - малката Виена

  • Русе - градът на символите

Окръжен съд - Русе

Храмът на правосъдието

 

О К Р Ъ Ж Е Н   С Ъ Д – Р У С Е

 

Окръжен съд – Русе потвърди първоначалния арест на баща, обвинен  в отвличане в условията на домашно насилие спрямо жена му и детето му

 

Състав на Окръжен съд – Русе потвърди като законосъобразна определената от Районен съд – Русе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 34-годишния Т. В. Мъжът е привлечен като обвиняем по досъдебно производство, образувано в края на м.март за противозаконно лишаване от свобода на жената, с която живее на семейни начала и на двегодишното им момченце.

Според обвинението безработният и неосъждан Т. В. повече от две денонощия държал семейството си заключени в едната стая на къщата, която обитавали в гр. Русе, като им давал само по малко храна и памперси за детето.

Противозаконното лишаване от свобода в условия на домашно насилие се явява тежко умишлено престъпление, за което в НК е предвидено наказание „лишаване от свобода“ от три до дванадесет години.

Въззивната инстанция сподели основанията на Районен съд – Русе, че са налице кумулативно изискуемите предпоставки за определяне на първоначалния арест. Те се основават на анализа на събраните материали и доказателства по делото, които водят съда до обосновано предположение, че Т. В. е автор на деянието. И този съдебен състав прецени, че е налице реална опасност обвиняемият да извърши престъпление, като беше отчетен стремежът му да избегне наказателно преследване, укривайки се дълго време в къщата, за да не бъде намерен от полицейските служители.    

Определението на Окръжен съд – Русе, с което се потвърждава взетата по отношение на Т. В. мярка за неотклонение „Задържане под стража“ е окончателно.

 

Връзки с обществеността,                                                                                   10 април 2019 г.

082/881-332, +359 878 405 223

e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.