!!! В заглавната част на всяко от падащите менюта може да намерите информация за съдържанието на съответната секция !!! Русе 7000,  ул. “Александровска”№57,   ТЕЛЕФОНЕН УКАЗАТЕЛ  факс 082 / 825 453, e-mail:   [email protected]  Пресслужба:   [email protected]
  • Русе - градският площад

  • Русе - съдебната палата

  • Русе - паметникът на свободата

  • Русе - малката Виена

  • Русе - градът на символите

Окръжен съд - Русе

Храмът на правосъдието

 

О К Р Ъ Ж Е Н   С Ъ Д – Р У С Е

 

 

Със споразумение приключи делото срещу двама наркодилъри

 

Окръжен съд – Русе одобри споразумение между зам.-окръжния прокурор и защитниците на подсъдимите А. А. и С. С., с което на последните се налагат наказания „лишаване от свобода“ и „глоба“.

Съгласно споразумението, А. А. и С. С. се признават за виновни в това, че в периода 01.-13.08.2018 год. в гр. Русе, в съучастие придобили от неустановено лице и държали с цел разпространение високорискови наркотични вещества - метамфетамин на обща стойност 74,75 лева и Метилендиоксиметамфетамин (MDMA), на обща стойност 797,20 лева.

Подсъдимият А. А. се призна за виновен и по още едно обвинение, а именно, че в периода 01.-13.08.2018 год. в гр. Русе, придобил от неустановено лице и държал: огнестрелно оръжие - 1 брой газов пистолет, калибър 9 мм, със заличена марка, конструктивно променен, годен да произвежда единични изстрели, и боеприпаси – 5 бр. патрони, кал. 9 мм (халосни - сигнални), допълнително снарядени с метална сачма, без да има за това надлежно разрешение.

Със споразумението се прекратява наказателното производство срещу двамата. А. А. прие да му бъдат наложени отделни наказания за двете престъпления, които се групират и се налага едно общо, по-тежкото от тях, а именно „лишаване от свобода“ за срок от две години при първоначален строг режим и „глоба“ в размер на 5000 лв. С. С., който не е осъждан до момента, прие да изтърпи наказание „лишаване от свобода“ за срок от две години с петгодишен изпитателен срок и „глоба“ в размер на 5000 лв.

След одобряване на споразумението съдът на основание чл.68 от НК преведе в изпълнение по отношение на осъдения А. А. наказанието по предходното му осъждане по НОХД № 656/2018 г. на Районен съд – Русе от една година лишаване от свобода, отложено с изпитателен срок от три години, в който изпитателен срок са извършени деянията по одобреното споразумение. Окръжен съд – Русе постанови това наказание да бъде изтърпяно от А. А. отделно от наложеното по споразумението наказание при първоначален строг режим.

Одобреното споразумение има последиците на влязла в сила присъда.

 

Връзки с обществеността,                                                                                        25 март 2019 г.

082/881-332, +359 878 405 223

e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.