!!! В заглавната част на всяко от падащите менюта може да намерите информация за съдържанието на съответната секция !!! Русе 7000,  ул. “Александровска”№57,   ТЕЛЕФОНЕН УКАЗАТЕЛ  факс 082 / 825 453, e-mail:   [email protected]  Пресслужба:   [email protected]
  • Русе - градският площад

  • Русе - съдебната палата

  • Русе - паметникът на свободата

  • Русе - малката Виена

  • Русе - градът на символите

Окръжен съд - Русе

Храмът на правосъдието

 

О К Р Ъ Ж Е Н    С Ъ Д   -   Р У С Е

 

Оборудва се съдебна зала за видеоконферентна връзка

 

Съдебна зала № 9 на Русенската съдебна палата се оборудва със система за провеждане на видеоконференции. Министерството на правосъдието е бенефициент по проект BG05SFO001-3.001-„Изграждане на средства за видеоконферентни връзки и тяхното използване във фазите на досъдебното и съдебното производство, включително и при трансгранично сътрудничество в правораздаването“, финансиран по Оперативна програма "Добро управление".

Видеоконферентните връзки дават възможност за отдалечен разпит на свидетели и вещи лица в реално време, а България е от малкото страни членки на Европейския съюз, която все още не отговаря напълно на препоръките за трансгранично сътрудничество чрез използване на средства за видеоконференции. В много страни по света възможностите на технологиите за съдебните системи се използват активно. С настоящия проект се предвижда изграждането на средства за видеоконферентни връзки в 19 съдилища в Република България, едно от които е Окръжен съд – Русе.

 

Връзки с обществеността,                                                           09 март 2020 г.

082/881-332; 0878 405 223

e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.