!!! В заглавната част на всяко от падащите менюта може да намерите информация за съдържанието на съответната секция !!! Русе 7000,  ул. “Александровска”№57,   ТЕЛЕФОНЕН УКАЗАТЕЛ  факс 082 / 825 453, e-mail:   [email protected]  Пресслужба:   [email protected]
  • Русе - градският площад

  • Русе - съдебната палата

  • Русе - паметникът на свободата

  • Русе - малката Виена

  • Русе - градът на символите

Окръжен съд - Русе

Храмът на правосъдието

 

О К Р Ъ Ж Е Н   С Ъ Д – Р У С Е

 

Първа за новата учебна година лекция по Образователна програма

Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури

 

 

         В Международния ден на ненасилието стартираха лекциите, изнасяни от съдии от Окръжен съд – Русе пред гимназисти. Първата от тях се проведе в аулата на МГ „Баба Тонка“ гр. Русе, където две паралелки посрещнаха съдия Росица Радославова. Тя им представи темата „Професия съдия“, наблягайки върху ролята на магистрата чрез постановяваните справедливи присъди да се противодейства на насилието.

         Съдия Радославова обясни на единадесетокласниците кога и защо 02 октомври е обявен за Международен ден на ненасилието, апелирайки да не правят това, което не искат да им бъде направено на тях. Учениците бяха запознати и с нелеката професия на съдията, която понякога медиите представят в недобра светлина. Магистратът подчерта, че всъщност съдиите прилагат законите такива каквито ги приема Народното събрание.

         Чрез примери от дългогодишната си практика като съдия, разглеждащ наказателни дела, съдия Радославова разясни как едно наглед невинно действие може да има фатални последици, как само един удар понякога е достатъчен, за да убие човек, както и, че фалшифицирането на медицинските бележки е документна измама по смисъла на Наказателния кодекс. С това тя ги призова да се въздържат от насилие, защото насилието ражда насилие, както и да растат свободни граждани, но носещи отговорност за действията си.

 

 

Връзки с обществеността,                                         02 октомври 2019 г.

082/881-332; 0878 405 223

e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.