!!! В заглавната част на всяко от падащите менюта може да намерите информация за съдържанието на съответната секция !!! Русе 7000,  ул. “Александровска”№57,   ТЕЛЕФОНЕН УКАЗАТЕЛ  факс 082 / 825 453, e-mail:   [email protected]  Пресслужба:   [email protected]
  • Русе - градският площад

  • Русе - съдебната палата

  • Русе - паметникът на свободата

  • Русе - малката Виена

  • Русе - градът на символите

Окръжен съд - Русе

Храмът на правосъдието

 

О К Р Ъ Ж Е Н   С Ъ Д – Р У С Е

 

Окръжен съд – Русе с представители на Национална конференция

 

Окръжните съдии Николинка Чокоева и Палма Тараланска взеха участие в Националната конференция на тема „Предизвикателства и перспективи пред Образователната програма „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“, която се проведе в сградата на Софийския районен съд. На събитието, организирано от Висшия съдебен съвет, присъства и г-жа Миглена Дамянова, представител на МГ „Баба Тонка“ гр. Русе – училището партньор на Окръжен съд – Русе по Програмата вече три учебни години. Конференцията се организира по повод петата годишнина на Образователната програма, реализирана съвместно от Висшия съдебен съвет и Министерство на образованието и науката. Целта на инициативата е подобряване на междуинституционалния диалог и взаимодействие в областта на превенцията на детската престъпност, гражданското образование, формиране на правна грамотност и повишаване доверието в съдебната власт.

Участници в Националната конференция бяха представители на законодателната, изпълнителната и съдебната власт в България, Европейската комисия, УНИЦЕФ, педагози и ученици. Съдия Тараланска представи пред аудиторията постигнатите резултати, утвърдените добри практики и визията за развитие и надграждане на Образователната програма, а г-жа Дамянова в обширна презентация и видеоматериал показа гледната точка на ръководството на гимназията и учениците, които са били част от Образователната програма през годините.  

 

  

Връзки с обществеността,                                                                 17 юни 2019 г.

082/881-332; 0878 405 223

e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.