!!! В заглавната част на всяко от падащите менюта може да намерите информация за съдържанието на съответната секция !!! Русе 7000,  ул. “Александровска”№57,   ТЕЛЕФОНЕН УКАЗАТЕЛ  факс 082 / 825 453, e-mail:   [email protected]  Пресслужба:   [email protected]
  • Русе - градският площад

  • Русе - съдебната палата

  • Русе - паметникът на свободата

  • Русе - малката Виена

  • Русе - градът на символите

Окръжен съд - Русе

Храмът на правосъдието

Дарителска кампания на Окръжен съд – Русе - равносметката

 

         На 19-ти декември комисия от Окръжен съд – Русе в четиричленен състав отвори дарителските кутии, които бяха на двата входа на Съдебната палата и констатира, че сумата е в размер на 2054,50 лв.

Още през м.октомври беше отправена покана до учениците и студентите на гр. Русе да изработят произведение по тяхно виждане във връзка с честването на 140-тата годишнина от създаването на Русенския съд. Постъпиха десетки творби, на които бяха поставени минимални цени, под които да не се продават. Всеки желаещ да закупи творбата поставяше сума не по-малка от обявената в една от дарителските кутии в Съдебната палата, след което получаваше сертификат за дарение. Освен това хората пускаха пари в дарителските кутии и без да купуват детски произведения, знаейки, че парите ще бъдат изпратени на „Българската Коледа“.

Ден след официалното закриване на изложбата комисията от Окръжен съд – Русе установи, че произведенията на младежите са продадени за сумата 1837 лв., съгласно издадените сертификати за дарения.  217,50 лв. са средствата, които магистрати, служители и граждани са поставили в кутиите, без да закупуват детски творби. Общата сума от 2054,50 лв. е преведена по сметката на „Българската Коледа“ с вносна бележка от 20.12.2018 г.

Окръжен съд – Русе изказва благодарност както на дарителите, така и на младежите, които предоставиха своите произведения за продажба. С писмо  до инициативата „Българската Коледа“ са изброени всички имена на творците. Оставаме с надежда, че те ще запазят в себе си завинаги състраданието и желанието да помогнат на тежко болни деца.  

 

 

Връзки с обществеността,                                           20 декември 2018 г.

082/881-332; +359 878 405 223

e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.