!!! В заглавната част на всяко от падащите менюта може да намерите информация за съдържанието на съответната секция !!! Русе 7000,  ул. “Александровска”№57,   ТЕЛЕФОНЕН УКАЗАТЕЛ  факс 082 / 825 453, e-mail:   [email protected]  Пресслужба:   [email protected]
  • Русе - градският площад

  • Русе - съдебната палата

  • Русе - паметникът на свободата

  • Русе - малката Виена

  • Русе - градът на символите

Окръжен съд - Русе

Храмът на правосъдието

Огромен интерес към изложбата, посветена на 140 години от създаването на Русенския съд

 

Стартиралата на 10.12.2018 г. изложба, подредена в централното фоайе на Съдебната палата, се радва на огромен интерес. Едва ден след началото вече са продадени повече от 30 творби, създадени от русенски ученици и студенти. Младите хора на гр. Русе бяха поканени още през м.октомври да изработят картина, декупаж, макет или друго произведение по тяхно виждане във връзка с честваната годишнина. Отзоваха се много младежи и иначе строгото сиво фоайе на съда се превърна във феерия от цветове и форми.

Изключително големият брой дарители несъмнено са водени от благородната кауза, че парите им ще бъдат предоставени на „Българската Коледа“. Шестнадесетото издание на благотворителната инициатива „Българската   Коледа“ е насочена към децата с трайни увреждания. Това не е просто дарителска кампания, а нещо много повече. „Българската Коледа“  има сила, защото събужда доверие. Тя дава надежда за бъдещето ни като държава и общество, защото успява да обедини хора с различни професии, образование и социално положение около една общественозначима кауза.

 Окръжен съд – Русе отправя горещ апел към гражданите да проявят съпричастност, състрадателност, съчувствие, милосърдие, щедрост, доброта и човещина. Нека помогнем да бъдат изкупени всички творби. Нека в дарителските кутии бъдат събрани много средства за децата с тежки заболявания и за съвременна специализирана апаратура за лечението им. Нека участваме всички!

За покупка на творба и получаване на Сертификат за дарение и за въпроси се обръщайте към Светлана Енчева, служител „Връзки с обществеността“ на тел.0878405223 или 082/881332, ет.3, ст.32 на Съдебната палата.

 

 

Връзки с обществеността,                                              11 декември 2018 г.

082/881-332; +359 878 405 223

e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.