!!! В заглавната част на всяко от падащите менюта може да намерите информация за съдържанието на съответната секция !!! Русе 7000,  ул. “Александровска”№57,   ТЕЛЕФОНЕН УКАЗАТЕЛ  факс 082 / 825 453, e-mail:   [email protected]  Пресслужба:   [email protected]
  • Русе - градският площад

  • Русе - съдебната палата

  • Русе - паметникът на свободата

  • Русе - малката Виена

  • Русе - градът на символите

Окръжен съд - Русе

Храмът на правосъдието

ПРОИЗВОДСТВОТО ПО НОХД № 609/2016 Г. ПО ОПИСА НА РОС
ТРЪГНА ПО РЕДА НА ГЛАВА 27 ОТ НПК 
 
Наказателно дело от общ характер № 609/2016 г. по описа на Окръжен съд - Русе е образувано по обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Русе с обвинение за причиняване на средна телесна повреда, умишлено причиняване на телесна повреда при управление на моторно превозно средство и противозаконно унищожаване и повреждане на чужди движими вещи.
Повдигнатите на подсъдимия М.Г.К. (роден 1974 г.) обвинения са за това, че:
- на 16.11.2013 г. в с. Иваново, обл. Русе, при управление на моторно превозно средство – лек автомобил, нарушил правилата за движение (чл.5 ал.1 т.1 от ЗДвП - „Всеки участник в движението по пътищата с поведението си не трябва да създава опасности и пречки за движението, не трябва да поставя в опасност живота и здравето на хората и да причинява имуществени вреди.“; чл.5 ал.2 т.1 от ЗДвП - „Водачът на пътно превозно средство е длъжен да бъде внимателен и предпазлив към уязвимите участници в движението, каквито са пешеходците и водачите на двуколесни пътни превозни средства“; чл.20 ал.2 изр.2 от ЗДвП – „Водачите са длъжни да намалят скоростта и в случай на необходимост да спрат, когато възникне опасност за движението“; чл. 116 от ЗДвП – „Водачът на пътно превозно средство е длъжен да бъде внимателен и предпазлив към пешеходците, особено към децата, към хората с трайни увреждания, в частност към слепите, които се движат с бял бастун, към слепо-глухите, които се движат с червено-бял бастун и към престарелите хора“), като умишлено причинил средна телесна повреда на едно лице – И.Я.И., изразяваща се в счупване на лява малкопищялна кост, което довело до трайно затрудняване движенията на ляв долен крайник за срок повече от тридесет дни, без имуществени вреди – престъпление по чл. 342 ал.3 б.„б“ пр.1 вр.ал.1 от НК;
- на 16.11.2013 г. в с. Иваново, обл. Русе причинил на В.С.Н. средна телесна повреда, изразяваща се в счупване на лява скофидна кост, довели до трайно затрудняване на движенията на ляв горен крайник за срок повече от тридесет дни – престъпление по чл.129 ал.2 вр.ал.1 от НК;
- на 16.11.2013 г. в с. Иваново, обл. Русе, унищожил противозаконно чужди движими вещи – предно обзорно стъкло, задно обзорно стъкло, стъкло на лява задна врата и антена и повредил противозаконно чужда движима вещ – предна лява врата, праг на предна лява страна, предна лява колона, таван, покривната боя и лаково покритие на описаните детайли на л.а. „Мерцедес“, собственост на С.Н.Ф., всичко на обща стойност 1 070 лв. - престъпление по чл.216 ал.1 от НК.
В проведеното на 23.12.2016 г. съдебно заседание по делото съдът се произнесе по подадената от подсъдимия чрез защитника му молба, с която беше изразено съгласие да не се провежда разпит в съдебната фаза на деветима от свидетелите и на две вещи лица, като при постановяване на присъдата да се ползва съдържанието на съответните протоколи за разпит и експертни заключения от досъдебното производство. Съдът одобри изразеното съгласие по чл.371 т.1 НПК и производството по делото ще протече по реда на съкратеното съдебно следствие.
Следващото по делото съдебно заседание е насрочено за 27 февруари 2017 г., за когато ще бъдат призовани вещото лице, изготвило съдебномедицинските експертизи, и свидетелите, на чиито разпит държат подсъдимият и защитникът му. 
 
 
Съгласно чл.16 от НПК подсъдимият се смята за невинен до установяване на противното с влязла в сила присъда.
 
Връзки с обществеността,                                                                                            23 декември 2016 г.
082/881-332
e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.